30. 4. 2024   |   svátek má Blahoslav
 

Pstruh z koliby

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
anglická slanina 200 g
cibule 1 ks
čerstvé žampiony 200 g
brambory 300 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Syrové brambory nakrájíme na plátky a trochu opečeme na pánvi na oleji. Promícháme s nakrájenou cibulí a petrželovou natí.
Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme a necháme půl hodiny odležet.
Nachystáme si 4 pláty alobalu. Na každý dáme porci brambor, nahoru položíme pstruha zabaleného v plátcích slaniny.
Zvlášť si připravíme žampióny. Oloupeme je a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm žampióny podusíme.
Těmito žampióny pokryjeme připravené pstruhy. Každého pstruha zabalíme zvlášť.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Thajské červené karí (Thai red curry)

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme kuřecí maso dozlatova.... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...