2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Pstruh z koliby

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
anglická slanina 200 g
cibule 1 ks
čerstvé žampiony 200 g
brambory 300 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Syrové brambory nakrájíme na plátky a trochu opečeme na pánvi na oleji. Promícháme s nakrájenou cibulí a petrželovou natí.
Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme a necháme půl hodiny odležet.
Nachystáme si 4 pláty alobalu. Na každý dáme porci brambor, nahoru položíme pstruha zabaleného v plátcích slaniny.
Zvlášť si připravíme žampióny. Oloupeme je a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm žampióny podusíme.
Těmito žampióny pokryjeme připravené pstruhy. Každého pstruha zabalíme zvlášť.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka

Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...